• Redactie Furore

Samenwerking Furore en KZ/Thermo4U.

Aan het begin van dit seizoen heeft u op de site kunnen lezen dat wij een samenwerking met Furore zijn aangegaan. Op dinsdag 3 maart j.l. vond, na diverse andere commissie overleggen, voor de eerste keer een bestuurlijk overleg plaats tussen delegaties vanuit het bestuur van Furore en van KZ/Thermo4U. Op datzelfde moment speelde toevallig het vierde van KZ/Thermo4U een oefenpartij tegen Furore 2 en de volgende dag speelt het derde/Thermo4U tegen Furore 1 een oefenpartij. Sportief weten we elkaar dus ook al goed te vinden.

Doel van de bestuurlijke bijeenkomst was om elkaar te informeren over de toekomstvisies van beide clubs en te zoeken naar die terreinen waar we door samenwerking beide sterker kunnen worden.

Dave van Zonderen als voorzitter van Furore lichtte in het gesprek toe wat de vijf speerpunten van beleid voor Furore zijn. Corrie Noom, de voorzitter van KZ/Thermo4U lichtte daarna toe waar het bestuur van KZ/Thermo4U de pijlen op gericht heeft de komende periode.

Wij bij Furore hebben de ambitie om met alle eerste teams, senioren en jeugd, minimaal 1e klasse te gaan spelen. Voor ons is het opleiden van trainingskader dan ook een onderwerp waar we graag de samenwerking met KZ/Thermo4U op willen intensiveren. We hebben daarom afgesproken dat een viertal jeugdtrainers van Furore aan deze opleiding bij KZ/Termo4U gaat meedoen.

KZ/Thermo4U is druk bezig met het ontwikkelen van de Topsportvisie, waarvoor we worden gesteund door de Rabobank. In dat traject zit ook het ontwikkelen van een rode draad (de technische leerlijn). Deze willen we in combinatie met de training van al onze jeugdtrainers ook gaan toepassen. Deze rode draad kan ook zeker van ons zeer nuttig en bruikbaar zijn.

Ook op andere terreinen hebben we kennis en ervaring uitgewisseld. De sociaal-maatschappelijke rol van de vereniging in de wijk is voor ons nog een vrij nieuw terrein en PR en communicatie is een onderwerp waar beide verenigingen verbeterpunten in zien. Deze punten samen oppakken en informatie delen biedt wellicht ook kansen.

Het vraagstuk van de arbitrage, dat ons soms wat grijze haren bezorgd, is zowel bij Furore als KZ/Thermo4U een probleem. Met elkaar meedenken en opleiden biedt hier wellicht ook versterking aan beide kanten.

Kortom, wij zijn als besturen een stukje dichter naar elkaar toegegroeid en zien zekere een mooie toekomst in deze samenwerking.


Peter Jorna

Bestuur Furore

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com