• Redactie Furore

Furore 3 - Roda 4 (14-13)

Afgelopen zaterdag was het zover, een wedstrijd tegen Roda 4. In de voorbereiding troffen wij elkaar al. Helaas was het stormachtig op de Omzoom, waardoor het spel van beiden kanten niet optimaal was. Wat wij nog van Roda konden herinneren is dat ze veel konden herhalen en dat zij vooral lange dames hadden. Roda had ook nog geen wedstrijd verloren, dus het werd een zware pot.


Ook nu zat het weer niet mee op de Omzoom. Vanaf minuut 1 stromende regen en harde wind. We wisten dat we aan de juiste kant van het veld moesten aanvallen en het vooral klein moesten houden. In de aanval begonnen Bram, Danny, Sanne en Caro. De verdediging werd vertegenwoordigd door Bryan, Steijn, Dionne en Lisanne. De bank werd warm gehouden door Yorick, Jasper, Kim en Liza. We zijn de laatste wedstrijden erg aan het rouleren met de vakken om te kijken welke koppels het beste samen spelen. Nadat Sander de wedstrijd startte was het na een paar aanvallen Bram die de korf wist te vinden. Eindelijk in tijden een mini voorsprong. Helaas konden we er niet lang van genieten, want Roda scoorde de gelijkmaker. Na een vakwissel bleven de doelpunten vanuit onze kant uit. Het vak was nog zoekende om de juiste poppetjes op de goede plek te krijgen. We kwamen weer op 2 punten achter. Na een paar goede kansen van Steijn die net aan de korf miste kwam Jasper erin om de dames te ondersteunen. De heer van Bram was nogal onder de indruk van deze 2 meter 8. Roda had moeite om Bram uit de paal zone te houden en besloot een andere heer binnen de lijnen te zetten met meer body. Uiteindelijk hadden wij een ruststand van 5-7.


In de rust spraken wij af om alleen maar op de dames te gaan spelen. Ze sprongen erg in of keken vaak om bij het schot. Hier moesten we meer gebruik van maken. Dames vuren, Bryan en Bram onder. Dit zou moeten werken.


Roda kwam sterk uit de rust en scoorde meteen een doelpunt. Daarna waren het Lisanne, Danny, Sanne en Caro die de korf wisten te vinden. Caro maakte plaats voor Liza om Bram te ondersteunen in de rebound. Nog een paar minuten op de klok, met een stand van 12-13. Roda had een goed schietende heer, die ze er makkelijk van 9 meter inschoot. Als we die konden stoppen en zelf de gelijkmaker konden maken, konden we wel is punten pakken! Danny scoorde de gelijkmaker met een mooi afstandsschot. 13-13.... laatste minuut (niet goed voor je hart langs de lijn). Nog een puntje en we hebben de wedstrijd binnen. Bryan onder, Jasper in de steun en vuren! Daar was Dionne die met verkleumde handen (en blauwe lippen) de korf wist te vinden 14-13!!!! Roda kreeg nog een aanval, maar wist deze niet te benutten. Winst it is!!!


Eindelijk, na 3 weken waar we erg zoekende waren tegen onze tegenstanders, trokken we nu de wedstrijd naar ons toe. Roda is een ploeg die lekker kan ballen en het tempo hoog houdt. In tegenstelling tot andere ploegen die alleen maar aan het achter verdedigen zijn en met z'n alle rond de korf gaan hangen als je een schot lost. Daar moeten we nog een antwoord op vinden. Raak schieten zou al een heel eind helpen, we know!


Volgende week nemen wij het op tegen Sporting West. Een ploeg die weinig punten heeft gepakt, maar wij onderschatten geen enkele tegenstander meer. Hopelijk nemen wij de punten mee naar Assendelft, zodat wij in de top 3 kunnen blijven. šŸ’™šŸ’™

112 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Ā 

Ā©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com