• Redactie Furore

Furore 3 - KZ/Thermo4U 6 (9-9)

Zondag 13:00 stond KZ 6 op het programma. Als wij naar de uitslagen keken van onze tegenstander waren we niet echt onder de indruk. Ze verloren in grote aantallen van de tegenstanders, maar waren wel een jong team. Dit bracht gemixte gevoelens met ons mee.


We startte de wedstrijd met in de aanval Bryan, Jasper, Kim en Caro. In de verdediging stonden Jurre, Steijn, Lisanne en Sanne. In de eerste aanvallen hadden wij moeite met de afronding, waarbij we met een 0-1 achterstand kwamen. Caro forceerde een strafworp, helaas wist zij deze niet te benutten. Gelukkig een paar aanvallen daarna wist zij deze wel te benutten en stonden wij gelijk. De aanval pakte het meteen op. Steijn en Lisanne scoorde en dit gaf ons ruimte om uit te bouwen. We verslapte eind eerste helft. Conditie gebrek? Last van de hitte? Geen idee… De aanvallen werden steeds groter gemaakt waardoor wij op 8/9 meter gingen schieten en onze tegenstanders gemakkelijk de verdedigende rebound konden pakken. Kim maakte plaats voor Dionne in de hoop dat wij onze 2e kansen wat meer konden benutten en veel schoten op Bryan konden lossen. Het resulteerde in een rust stand van 7-3. Prima stand, van beide partijen hadden dit aanzienlijk meer doelpunten kunnen zijn. In de rust spraken wij af om echt feller te zijn in het veld. Gaan voor elke bal en werk voor elkaar.


KZ bracht een tactiek de 2e helft in om de ene keer extreem voor te verdedigen en alle ballen er tussen uit gingen plukken en de volgende aanvallen achter te gaan verdedigen. Hier hadden wij moeite mee. Hierdoor werd het erg traag als zij achter gingen verdedigen en als zij erop zaten verspilde wij domme ballen en anticipeerde wij niet op elkaars tegenstanders. Hierdoor duurde het scoren lang. Niet een beetje lang… maar erg lang. Maar 2!!!!! Doelpunten werden er gescoord in de 2e helft. Liza kwam binnen de lijnen voor Sanne om meer rebound kracht te hebben. In de laatste paar seconde scoorde wij de 9-8. Een grote opluchting als je het mij vraagt. Dan hebben we in ieder geval alle punten binnen. Helaas was niks minder waar. Er stonden nog enkele secondes op de klok waardoor KZ van een ruime afstand de 9-9 scoorde. Het voelde als verlies i.p.v. gelijkspel. Zijn we individueel dan wel sterk, maar nog niet met elkaar? Kloppen de vakken dan nog niet helemaal zoals zou moeten? Missen we toch de coaching langs de lijn? Genoeg om over na te denken deze week.


Wat wel positief nieuws is dat wij nog een nieuwe speler binnen ons team mogen verwelkomen. Onze 2 meter 9 treed weer binnen de velden! Bram zal vanaf deze week ons team komen versterken. Ook is onze vakantieganger weer terug van weggeweest. Imar zal de trainingen weer gaan oppakken en staat hopelijk ook snel binnen de lijnen.


Volgende week spelen wij om 10:30 uit in Purmerend tegen BEP 4. Na een wist, verlies en gelijkspel hopen wij nu de punten weer volledig mee te nemen naar Assendelft!

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com