• Redactie Furore

Furore 1 - OKV 1 (14-10)

Dames schieten Furore naar de overwinning in de derby tegen OKV

In het korfbaloverzicht van RTV Zaanstreek stond het al beschreven: ‘’Een heuse derby staat er op het menu van de tweede klasse F als Furore en OKV tegen elkaar binnen de lijnen gaan komen. De kemphanen kunnen de punten goed gebruiken hetgeen doet vermoeden dat er een spektakelwedstrijd in het verschiet ligt.'‘

Een belangrijke wedstrijd voor het eerste, bij winst op deze concurrent zou er wat lucht ontstaan in de strijd tegen degradatie. Een volle Omzoom op deze zaterdagmiddag met veel Furore- maar ook veel OKV-supporters. OKV is natuurlijk een oude bekende, vorig seizoen is dit team tot tweemaal toe verslagen. Echter heeft OKV twee nieuwe heren in het team, wat ze sterker maakt ten opzichte van afgelopen jaar. Afgelopen week was weer een bijzondere; onze hartendief, onze casanova, onze aanvoerder viel en krijgt naast de strenge controle van zijn privé agente, nu ook een extra monitor waardoor al zijn acties nog beter geregistreerd gaan worden. Deze valpartij zorgde ervoor dat hij vanaf de bank begon en dat de vakken iets werden aangepast in zijn formatie.

Zoals dit seizoen elke week het geval is, is er één helft zeer matig. Deze zaterdag was het de eerste helft. Het eerste kwartier weet het vlaggenschip de korf niet te vinden. Slechte passes, slechte schoten, weinig beweging resulteerde in een 0-3 stand op het scorebord en besloot de coach in te grijpen met twee wissels. Sven liet zijn monitor meteen een goal registreren. Thomas ging naar de andere kant en schoot, binnen een minuut, van ver de aansluitingstreffer binnen. Vervolgens twee snelle tegengoals waarna Kaylee er 3-5 van maakt. Vervolgens weer en periode van 13 minuten waarin wij niet weten te scoren.

Samenvatting van de eerste helft: binnen 3 minuten 3 goals maken, maar de overige 27 minuten de korf niet weten te vinden. Aangezien de eerste helft zoals gezegd erg matig was, moest de tweede helft een stuk beter verlopen. En zo geschiedde, de Furore-dames zouden de tweede helft niet te stoppen zijn door OKV. Britt maakt met haar eerste van in totaal 5 treffers in de tweede helft de 4-6. Sven weet in zijn eentje de 5-6 te maken. Vervolgens zijn het Kaylee, 2x Britt en de ingevallen Anouk die ons van 3-6 naar een 9-6 voorsprong schieten. OKV komt nog terug tot 11-9, waarna Britt met haar laatste treffer en gevolgd door Heleen 13-9 op het scorebord zetten. Het slotakkoord is aan invallende juniore Lotus die haar invalbeurt bekroond met een treffer! Of RTV Zaanstreek gelijk heeft gekregen met een spektakelstuk, geen idee.. Door weer één helft goed te spelen, zijn er wel belangrijke punten binnengehaald. Aan de hand van een ontketende Britt en meescorende andere dames is OKV verslagen. Volgende week weer een heuse derby, er wordt om 15.30 uur een uitwedstrijd gespeeld tegen ZKC in Zaandam. Ook daar zullen de punten weer hard nodig zijn voor beide teams. Alle reserves bedankt! Daarnaast uiteraard alle supporters weer hartelijk dank voor de aanmoedigingen en steun!

124 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com