• Redactie Furore

Furore 1 - Haarlem 1 (11-11)

Vlaggenschip pakt eerste punt

Op de zonnige zaterdagmiddag bezocht Haarlem de Omzoom. Op voorhand wisten wij dat het bij Haarlem voornamelijk draait om één schutter, zonder de rest van het verjongde team te kort te doen. In de eerste twee speelrondes had Haarlem 3 punten bij elkaar gespeeld, waar wij tegen twee nederlagen aanliepen tegen twee kampioenskandidaten. De wedstrijd tegen Haarlem zou voor ons de test zijn om te kijken waar we staan. Deze wedstrijd is ook de eerste in een belangrijke reeks van vier wedstrijden waarin wij onze concurrenten voor handhaving denken tegen te komen. En een mooie gelegenheid om onze eerste punten binnen te halen.


Op voorhand is het actieplan door de trainer besproken, wij wisten wat ons te doen stond. Thomas opende de score van afstand. Beide teams scoorden moeizaam en om-en-om. Na 17 minuten stond er 3-3 op het scorebord, waarna Nils met zijn doelpunt het startsein gaf voor een 4-0 run. Na de 7-3 voorsprong, schoot Haarlem op slag van rust 7-4 binnen. Als team speelden wij een prima eerste helft. Ook in de tweede helft moesten wij met dezelfde beleving blijven spelen en de verdedigende druk houden om Haarlem niet het gat te laten verkleinen.


Echter begon de tweede helft niet zoals gehoopt. De eerste Haarlem aanval resulteerde in een strafworp, 7-5. In de eerste 8 minuten van de tweede helft weet het vlaggenschip niet te scoren en Haarlem komt langszij. Nils en Sven brengen vervolgens het verschil weer naar 2. Vervolgens weer 12 minuten waar Furore niet weet te scoren en Haarlem de stand ombuigt naar 9-10. Sven scoorde de gelijkmaker waarna de ingevallen Chris ons weer op voorsprong zette. 5 minuten voor tijd maakt Haarlem de gelijkmaker, 11-11. Na een spannende slotfase waarin beide teams nog een legio aan kansen krijgen, wordt ons doelpunt in de laatste secondes afgekeurd wegens verdedigd.

Het eerste punt! Op basis van de eerste helft een punt te weinig gehaald. In de tweede helft waren de fases te lang waarin er niet werd gescoord. De groei binnen het team en het spel is zichtbaar maar op belangrijke momenten kunnen wij nog net niet doordrukken. Hier gaat weer aan gewerkt worden!

Komende zaterdag wederom een concurrent die op bezoek komt, ditmaal OKV. De afgelopen jaren hebben wij meermaals mooie duels uitgevochten met OKV. Echter is OKV dit jaar versterkt en misschien sterker geworden dan de voorgaande jaren. Op voorhand belooft het een interessante wedstrijd te worden waar beide teams de 2 punten hard nodig hebben.

Wij danken de reserves vanuit het tweede en de junioren voor hun aanwezigheid en aanmoedigingen!

Tevens danken wij de supporters hartelijk voor uw steun en aanmoedigingen tegen Haarlem! Hopelijk zien wij u ook weer langs te kant komende zaterdag om 15.30 uur tegen OKV!

115 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com