• Redactie Furore

Furore C1 - BEP C2

Bijgewerkt: 18 feb 2020

Door een Furorebril...


Ik ging met een goed gevoel naar deze wedstrijd toe, want ik had in de stand gezien dat jullie bovenaan staan met 14 punten uit 7 wedstrijden, 92 doelpunten voor en 27 tegen. Dat is een prima uitgangspunt voor de wedstrijd tegen BEP. De uitwedstrijd hadden jullie met 5-17 gewonnen, dus dat moet goed gaan. Maar ja... De bal is rond, je weet het nooit en er moet nog om gespeeld worden.


Ik kreeg van Bastiaan, de coach, de opstelling, t.w.: in de aanval Yelena, Lotte (beiden als heer), Lente en Maud en in de verdediging Lars, Gerben (aanvoerder), Loes en Isa. Tom en Melissa zijn wissel en afwezig was Allysa-Lynn, die een project van school had met de Young Leaders. Tijdwaarneming en bijhouden van de score waren in handen van de moeders van Maud, Loes en Lars. Jerry nam de wedstrijdleiding voor in rekening.
De wedstrijd was nog niet eens een halve minuut oud, middenuit genomen, bal naar de korf, Maud erlangs en goal, 1-0. Dat was een begin om van te dromen. Na een korte aanval van BEP kwam Furore weer in de aanval en na rondspelen was er een mooi schot van Lente, net op het randje. De aanval ging weer naar BEP maar Gerben onderschepte de bal en speelde met zijn vakgenoten de bal weer naar de aanval. En wederom benutte Maud een doorloopbal, 2-0. Netjes hoor aanval!!!


Het andere vak nam de aanval over en opeens kwam Isa door, maar ze was al dichtbij de korf zodat ze het schot bovenhands moest nemen. Dat maakte haar niet uit, want ze mikte de bal keurig door de korf, 3-0. Hierna was BEP weer in de aanval, maar doordat er goed verdedigd werd kwamen zij niet tot schot en na onderschepping van Yelena ging de bal weer naar onze aanval.


Na een doorloopbal van Lars op het randje, een verdedigd doelpunt van Loes en een enkeltje van een BEP dame, dat gelukkig niet ernstig was, werd het toch 4-0 door een afstandsschot van Gerben. Lotte rende haar heer eruit en had de bal bij de middellijn, maar eerlijk gezegd was ze met haar voet over de lijn, maar ja...


In de aanval van BEP stond, bij een spelhervatting, een dame helemaal vrij. Zij kreeg de bal en maakte het mooi af van afstand, 4-1. Hierna kwam er weer een rush van onze C1, Loes verdiende en strafworp en Lotte benutte deze, Lars, Loes, Maud schoten ook raak en de stand was 8-1. Jullie waren stukken sterker dan BEP en de kansen die zij kregen werden bijna niet benut. Wel een mooie wegtrekbal van een BEP heer en een omdraaibal van Gerben en een vrije bal van BEP waren alle fraaie doelpunten en brachten de stand op 9-3. Maud en Lotte hadden in de eerste helft het laatste woord en brachten de stand op 11-3 via een bovenhandse doorloopbal en van korte afstand. Jerry floot voor de RUST.


Bij het begin van de tweede helft waren er nog geen wissels en gingen jullie weer lekker fel beginnen. Na een korte aanval van BEP kwam de bal weer in onze aanval, maar we kwamen nu niet verder dan een paar gemiste kansjes en na foutief verdedigen mocht BEP een strafworp nemen. De eerste ging mis, maar mocht over wegens te vroeg inlopen. Deze ging echter ook mis, was zeker toch niet verdiend.


Daarna nog een schot van BEP, maar er stond Yelena klaar om af te vangen, dit was duidelijk geen goed moment voor een schot, of hij moet zitten. Na een mooi afstandsschot van Gerben 12-3 kwam Tom erin voor Yelena en ging gelijk in de aangeef voor Lente, de doorloopbal zat er netjes in, 13-3 en even later schoot Lotte de stand naar 14-3. Bastiaan paste nog een wissel toe, Melissa kwam erin voor Loes. Voordat wij d.m.v. een doorloopbal van Isa konden scoren was BEP eerst succesvol geweest met een goede aanval, dus 14-4 en 15-4.

Er was niet zo lang meer te spelen, maar Loes mocht er nog even in voor Maud en we gingen er in de laatste minuten nog effe tegenaan. BEP was in de aanval, maar Gerben onderschepte de bal en via een verre gooi kwamen bal bij de vrijstaande Tom en die bracht de eindstand op 16-4. Vlak voor tijd probeerde Lente het nog een keer van afstand maar, jammer voor haar en de C1, de bal vloog weer uit de korf. Helaas geen nieuwe kans meer, want Jerry floot voor het einde van de wedstrijd.


Maar... wat een wedstrijd, ik vond het leuk om jullie te zien spelen. Lekker fel en jullie weten elkaar goed te vinden in het aanvalsspel, terwijl het ook verdedigend goed in elkaar zit. Een fijn team!! Klasse en Bastiaan je hebt een ploeg vol met talentjes. Meer zeg ik er niet van, anders gaan jullie nog naast je schoenen lopen.


Dus nu 8 wedstrijden, 16 punten, 108 doelpunten voor en 31 tegen. Nog 4 wedstrijden voor de boeg, waarvan de laatste op 28/3 thuis tegen concurrent KZ, waarvan jullie uit met 6-9 gewonnen hebben. Het blijft dus spannend tot het einde van de competitie.

Veel plezier en succes met z'n allen in de komende wedstrijden.


Rita

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com