• Redactie Furore

Door een FurorebrilFurore E2 - DSO E2


Afgelopen zaterdag was ik te gast bij de wedstrijd van onze jonge jeugdspelers, namelijk de E2. Het was prachtig weer om te spelen en het was aardig druk met ouders langs de lijn om de wedstrijd van hun kroost te bekijken. Gezellig! Van deze ploeg ken ik Isis en Jimmy (maar die was er niet, had even wat anders). De overige speelsters moest ik gaan herkennen met mijn trucjes.


Elise donker haar in staart, Gaya roze schoenen, Tessa zwarte schoenen, Lieke oranje schoenen, Linde blauwe schoenen. De beginopstelling was met Lieke en Linde spelend als heer en Elise en Tessa. Gaya en Isis bleven nog even aan de kant als wissel. Patricia was coach, maar de ploeg wordt getraind door Patricia en Elisa. Tom was de scheidsrechter en hij had er reuze zin in. Nadat we even een groepsfoto hadden gemaakt klonk er opeens:

Fuuuuuuuut . . . . . . we gaan beginnen!!


Aangezien de E pupillen in 1 vak spelen, rennen de kinderen steeds heen en weer om te gaan aanvallen en verdedigen. Iedereen was enthousiast begonnen en het is erg leuk om naar te kijken. En spannend was het ook.

Wij begonnen met aanvallen en nadat de bal een paar keer was overgespeeld ving een speler van DSO de bal en gingen zij samen spelen naar de andere korf. Furore moest verdedigen en dat werd goed gedaan. Lieke verdedigde een schot van haar tegenstander en de bal was weer voor ons. Maar toen ving DSO weer een bal van ons en zo ging het spel steeds van de ene korf naar de andere. De bal ging natuurlijk ook wel eens uit en dan moest de tegenpartij weer ingooien.


DSO is ietsje sterker en is wat meer aan de bal, maar wij verdedigden erg goed. Linde stond dichtbij haar dame en deze wilde evengoed schieten. Dat ging niet natuurlijk en de neus van Linde moest het bezuren en het bloedde een beetje. Maar eventjes naar de kant, want dat deed natuurlijk pijn. Isis kwam voor haar in het veld. Het spel ging weer verder, Tessa kwam vrij en schoot op de korf, helaas ging de bal mis. Maar niet getreurd, na een korte pauze en wat wissels – Gaya kwam als heer en Lieke werd weer dame, Elise ging er uit – ging de wedstrijd weer verder.

DSO was aan de bal, maar er werd zo hard gegooid, dus met z’n allen rennen achter de bal aan, maar hij ging uit. Furore mocht de bal weer in het spel brengen. Gaya, Lieke, Tessa en Isis speelden samen de bal naar de korf van DSO en probeerden een doelpunt te maken. Helaas ging de bal er niet in en DSO ving het schot en zij gingen de bal naar de andere kant spelen. Het schieten ging bij hen iets beter en zo kwam het dat vlak voor de rust een bal door de korf van Furore ging, 0-1.

RUST en even wat drinken in de kantine.

In de tweede helft begonnen we met Gaya en Elise als heren en Lieke en Linde. De zere neus was weer hersteld. Isis en Tessa begonnen aan de kant. DSO mocht uitnemen en zij gingen gelijk in de aanval, maar Lieke verdedigde goed het schot en toen kregen wij weer de bal. Goed samenspelen met z’n viertjes en Elise rende naar de korf, kreeg de bal en waagde een schot. Hij zat er niet in en ook liep ze een paar pasjes met de bal. Jammer en DSO nam de aanval weer over. Zij waren toch wat meer aan de bal dan wij, ze waren iets sterker, dus ik denk dat ze al wat langer korfbalden. Er kan toch wel verschil inzitten of je nu 6 bent of 8 jaar. Vlak voordat Tom floot voor de kleine pauze scoorde DSO een doelpunt 0-2.


Er werd weer gewisseld, Lieke en Linde maakten plaats voor Tessa en Isis. We gingen weer in de aanval en Gaya schoot 2 keer een goede bal, maar... op het randje. Jammer hoor. Toen kwam er een bal van Elise per ongeluk op de kin van een speler van DSO, dat deed ook pijn en er werd even gewisseld. Verder ging het weer en er volgde uit een DSO aanval een mooi schot en deze zat erin, 0-3. Daarna ging Furore weer aanvallen, Gaya, Tessa, Isis en Elise deden hun uiterste best, maar de bal wilde er niet in, al hadden we een paar kansen. PECH, PECH, PEC!!!!

DSO had er een meisje bij die erg goed kon schieten en, hoe goed onze verdediging het ook deed, ze kwam toch een keertje tot schot. Die zat en het was 0-4 en even later mocht hetzelfde meisje een strafworp nemen omdat ze vanachter werd verdedigd. Ook hier was ze goed in en ze scoorde 0-5. Het spel ging nog even snel heen en weer, maar er kwam geen verandering meer in de stand.


Ik vind dat jullie goed je best hebben gedaan, flink trainen maar bij Patricia en Elisa dan kan het alleen maar beter gaan en worden jullie nog sterker!!! Tom floot voor het einde van de wedstrijd en toen moesten we allemaal nog twee keer een strafworp nemen. DSO scoorde 3 maal en bij ons kwamen veel ballen op het randje. Het is nog best moeilijk hoor om die bal door de mand te krijgen, maar... Gaya scoorde voor Furore, dus was de stand 1-3. Mooi!!

Ik wens jullie nog veel plezier en succes bij de wedstrijden.

Rita

62 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com