• Redactie Furore

Door een FurorebrilFurore A1 - BEP A2


Vandaag ging ik een kijkje nemen bij de TOEKOMST van Furore, ja zo is het toch!!

Als het allemaal goed gaat dan ga ik ervan uit dat over een bepaalde tijd deze dames en heren, samen met andere spelers en/of speelsters die al overgegaan zijn naar de senioren, een gooi kunnen doen naar een plek in het eerste team. En dat is een gezonde ontwikkeling.

En nu de wedstrijd - Femke, Lotus, Danny en Tygo waren wissel vandaag, Kayleigh, Senna, Rik en Sven begonnen in de aanval en Doenja, Lieke, Dylan en Rory in de verdediging.

Arjan is de coach van deze ploeg en Hans was vandaag de scheidsrechter.

Na middenuit nemen werd de bal al snel onderschept en ging naar de aanval van BEP, maar ook zij waren nog niet scherp, want Doenja pakte de bal gelijk weer terug en zo onze eerste aanval. Kayleigh werd van halve afstand vrijgespeeld en zij knalde meteen de eerste bal erin, 1-0. Dat geeft de burger moed. Rik ging vanuit de paalzone het spel verdelen, “snelheid met de bal maken” riep Arjan, en er werden best veel kansen gecreëerd. Helaas werd het al snel 1-1, toen een BEP dame van afstand raak schoot. Deze stand bleef een hele tijd gehandhaafd, beide ploegen hadden veel kansen, veel van afstand, maar de zuiverheid was er niet.


Onze tweede aanval met Doenja, Lieke, Dylan en Rory hadden ook goede aanvallen met kans om te scoren, echter de zuiverheid ontbrak om het af te maken. Jammer hoor, want we waren in die fase meer aan de bal dan de tegenstander. Sven voorkomt een aanval van BEP door bij de lijn goed voor te springen en we kunnen weer verder met aanvallen.


Een time out, en beide ploegen werden door de coach toegesproken. Er moet meer snelheid in de aanvallen komen. Dan komen er meer kansen natuurlijk. BEP kreeg een vrije bal, maar die ging mis en werd door Furore afgevangen. Oké mannen. Kom op jongens, riep Arjan, meer tempo maken.


Uiteindelijk hadden wij een hele lange aanval met schoten en een goed afvang. Uit zo’n afvang scoorde Rory van dichtbij 2-1. Lieke wisselde met Femke en het spel ging weer verder. Even later kwam uit een goede aanval met het hele vak Dylan langs zijn heer en legde de doorloopbal er goed in, 3-1. Nu doorgaan, maar het liep even anders. Een BEP heer ving een schot af en legde de bal er kort bij de korf goed in, 3-2. En we konden, hoe we het ook probeerden, de voorsprong niet vasthouden tot de rust, Met nog 1 minuut te spelen schoot een BEP heer van afstand de 3-3 in. Dat was jammer, maar we hebben nog een helft.


RUST


Hoe zou het gaan in de tweede helft? Sven onderschepte de eerste bal in de aanval van BEP, maar hetzelfde gebeurde daarna in onze aanval. Dus kon BEP toch beginnen met aanvallen. Dit was een beetje een ongelukkig begin, maar we pikten het weer op en met de opdracht van Arjan om snel te spelen kregen we toch weer kansen. Veel schoten en een goede afvang en uit een zo’n afvang kort bij de korf schoot Doenja de 4-3 in. Maar het werd toch weer 4-4 door het benutten van een strafworp van een BEP dame.


Het spel ging heen en weer, een aanval van BEP en een aanval van Furore en hieruit kwam een vrije bal. Rik nam deze en op maat aangegeven scoorde hij hieruit de 5-4. Lotus ging warmlopen en toch werd het weer gelijk, 5-5, door een afstandschot van een BEP heer.

Jammer is dat toch dat we de afstand niet groter kunnen maken, maar iedereen ging ervoor en de ploegen waren wel aan elkaar gewaagd wat sterkte betreft. Een wissel bij BEP, een lange stevige dame voor het paalwerk, had tot gevolg dat de bal wat langer in hun aanval bleef, maar het had tot nu toe geen rendement. In onze aanval werd Doenja foutief verdedigd en de toegekende strafworp moest zij zelf nemen. Ze benutte deze kans en we stonden weer voor met 6-5.


Lotus wisselde met Senna en het spel ging weer verder. De kans die Femke kreeg was moeilijk, omdat er een heer in de weg stond moest zij de doorloopbal met 1 hand nemen en die ging er net niet in. Jammer! Tygo kwam er nog in voor Dylan en jullie gingen er echt voor, maar een afstandschot van BEP zorgde toch weer voor de gelijkmaker. En zo bleef het super spannend!


Met nog 2 minuten op de klok maakte BEP van afstand toch weer gelijk 6-6 en waren de kansen voor beide ploegen nog aanwezig. BEP profiteerde hiervan en een zuiver schot van afstand bracht een heer de stand op 6-7, en dat was tevens de eerste keer dat wij achter stonden. In onze aanval versierde Lotus nog een strafworp en met 1 minuut te spelen hadden we nog alle hoop op een gelijkspel. Lotus stond al klaar toen de coach van BEP om een time out vroeg, terwijl hij deze al had opgebruikt. Wist hij dit niet of deed hij het expres om Lotus uit haar concentratie te halen? De strafworp ging mis jammer genoeg en daarna ging de bal ook nog naar de aanval van BEP waaruit kort bij de paal nog een doelpunt voortkwam.

Hans floot voor het einde van de wedstrijd en de eindstand was dus 6-8. Dat was jammer, de hele wedstrijd ging het gelijk op en nu trokken we toch nog aan het kortste eind. Een gelijkspel was wel verdiend geweest, maar ja... de doelpunten tellen.

Ik heb een leuke wedstrijd gezien, waarin keihard voor elkaar werd gewerkt. Enthousiast en leuk afwisselend spel. Arjan en ploeg, veel succes verder in de competitie.

Rita

103 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com