• Redactie Furore

Door een FurorebrilFurore B1 – DKV/Victoria B1


De namen van de spelers en speelsters had ik opgezocht in het trainingsschema en ik dacht, die ken ik bijna allemaal wel van gezicht. Maar er kwamen toch wat verrassingen, want Cajo had zijn sleutelbeen gebroken en Julien was ziek. Lars en Tigo kwamen hiervoor in de plaats, en zo werd de opstelling: aanval Dewi, Lotte, Tom en Lars en verdediging: Jasmijn, Maudi, Gerben en Robin. De wissels waren deze keer Maud en Tigo. De coaches waren Anouk en Kaylee en de scheidsrechter van het KNKV was de heer R. Pasma.


De wedstrijd kon beginnen, de scheids floot in en wij namen natuurlijk uit. De bal kwam bij Lotte en die dacht: laat het eerste schot van afstand maar raak zijn. En dat gebeurde, knal en knap, het was 1-0. Dat was een lekkere binnenkomer. Hierna kwam er een vrije bal voor DKV/Victoria en die ging op het randje en even daarna werd Tom verkeerd afgestopt en hij moest natuurlijk de strafworp nemen (nieuwe regel, tegen wie de overtreding gemaakt wordt neemt ook de strafworp). Hij miste niet, dus 2-0. Na de wissel hernam DKV/Victoria de aanval en probeerde de achterstand in te lopen, maar hun schoten en weer een vrije bal gingen er niet in.


Ook Jasmijn had pech met haar doorloopbal, maar even later schoot zij toch de 3-0 in door een kansje kort bij de korf te benutten. DKV/Victoria ging in de aanval, maar het eerste schot werd gelijk afgevangen door Furore en zodoende konden wij de aanval weer overnemen. Maar ook bij ons ging het even wat minder, er kwamen wel kansen, maar ze gingen er niet in. Opeens zag een heer van DKV/Victoria zijn kans schoon om van ver raak te schieten 3-1.


Onze coaches waren goed aanwezig, maar konden niet verhinderen dat het even minder ging bij ons. Er werden achter elkaar wat fouten gemaakt met het uitspelen van de bal naar onze aanval, en daardoor kreeg DKV/Victoria meer balbezit en meer kansen om te scoren, hetgeen ook gebeurde van afstand 3-2. Tevens werden er doelpunten van Tom en Lotte afgekeurd, omdat de scheids ze verdedigd vond. Jammer. Echter het werd toch 4-2 door Dewi middels een zuiver schot van halve afstand. DKV/Victoria kwam toch weer dichterbij doordat een heer een strafworp verdiende en ook verzilverde: 4-3. Een mooie bal van Gerben plofte door de korf en weer was de afstand 2 punten, 5-3. In het laatste gedeelte van de eerste helft werd er nog behoorlijk gescoord, 5-4 een doorloopbal van DKV/Victoria, 6-4 via een doorloopbal van Lotte, Maudi scoorde er 2 achter elkaar van afstand en bracht de stand op 8-4. Hierna scoorde DKV/Victoria via een doorloopbal 8-5, maar wij hadden het laatste woord in de eerste helft via een mooie doorloopbal van Dewi, 9-5 en


RUST


Dat is een goede situatie om de 2e helft mee te beginnen en het werd zelfs 10-5 toen Robin heel snel de bal naar de bij de paal vrijstaande Gerben speelde en deze benutte de kans prima. DKV/Victoria schoot van afstand 10-6 in en hierna werd er weer een doelpunt van Tom afgekeurd wegens verdedigd? DKV/Victoria benutte een strafworp 10-7 en was de voorsprong nog maar 3 doelpunten.

Daar moest weer wat aan gedaan worden volgens Kaylee en Anouk en zo gebeurde het ook. Tom onderschepte een bal en via via kwam de bal bij de doorlopende Lotte en het was goal, 11-7. Maar toch kwam DKV/Victoria weer dichterbij via een afstandschot 11-8. Bij deze stand misten wij een strafworp en ook de vrije ballen gingen er helaas niet in. Jammer, maar we gingen door. Het werd alleen bij beide ploegen wat rommelig, de aanvallen waren wat kort omdat de afvang niet lukte, een vrije bal van Maudi kwam op de rand en een mooie doorloopbal van Jasmijn ging er net overheen. Dat is pech hebben, maar dat gebeurt in elke wedstrijd wel dat er een periode is dat er wat moeilijk gescoord wordt. Een dame van DKV/Victoria was geblesseerd en viel uit, maar gelukkig hadden ze nog een reserve.


Hebben we nog een eindsprint? Jawel hoor, Jasmijn snelde nog een keer haar dame voorbij en deze keer zat de bal er mooi in 12-8 en even later scoorde Lotte nog een keertje via een doorloopbal 13-8. Wegens snijden werd er toen nog een doorloopbal van haar door de scheids afgekeurd? Ik vond het een twijfelgeval, maar ik floot niet. En dat was gelijk het einde van een heel leuke, enthousiast gespeelde wedstrijd en de punten zijn verdiend!!

Over het algemeen vond ik dat jullie de betere ploeg waren, de bal bleef langer in bezit dan bij de tegenstander en ook hadden jullie het voordeel dat er lengte in de ploeg zit, vooral bij de heren. Er werd hiervan goed gebruik gemaakt. Ik vind jullie een ploeg met veel talent. Nou niet meteen naast je schoenen gaan lopen, en er wordt goed voor elkaar gewerkt. Probeer dit met elkaar uit te bouwen.

Kaylee, Anouk en team, namens mij heel veel succes en plezier gewenst in de volgende wedstrijden. Zet ‘m op!!!


Rita

118 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com