• Redactie Furore

Door een Furorebril

Zo, daar ben ik weer met bovenstaande rubriek. Toen in het voorjaar de wedstrijden opeens niet meer doorgingen vanwege de Corona, was het gelijk afgelopen. Gelukkig is het trainen en spelen nu in het nieuwe seizoen weer hervat, al dient men zich wel aan bepaalde regels te houden. Maar. . . WE ZIJN ER WEER !!! En vanaf deze plaats wens ik iedereen veel korfbalplezier en succes toe. En ik begin dit seizoen met de C1.


Furore C1 – Apollo C1

Deze C1 is een ploeg met veel dames en eigenlijk 1 heer te weinig, maar de trainers/coaches Arjen en Gaby lossen dit wel op. In de aanval begonnen Isa, Sanne, Kasper en Fleur, terwijl de verdediging bezet werd door Sienna, Lyem, Kim en Lisa. De wissels waren Merlijn, Minte, Lotte en Larissa.


Ik kende natuurlijk wel een paar gezichten en namen, maar niet van iedereen dus moes ik mijn trucjes weer gaan toepassen van oranje hesjes, kleur schoenen, bril en sokken. Maar het is allemaal weer gelukt. Frank nam de taak op zich om deze wedstrijd te leiden. Iedereen moest er weer even inkomen en het duurde dan ook best lang eer er een doelpunt viel en eigenlijk ook nog aan de verkeerde kant. Na een korte aanval van ons kwam Isa erlangs en het scheelde niet veel of we hadden gelijk op 1-0 voorgestaan. De bal ging er net overheen, jammer! Er kwam ook een kansje aan de andere kant, maar Sienna was er net op tijd bij om te verdedigen en al samenspelend met Lyem, Kim en Lisa werd de bal weer naar onze aanval gespeeld.


Er werd door beide ploegen goed verdedigd en zodoende kwamen er niet veel kansen uit, maar opeens was het toch 0-1 door een klein kansje bij de paal. Furore nam de bal uit en gelijk kwam er een kansje uit. Na goed samenspel van Sanne, Isa en Fleur kwam Kasper er opeens langs en hij benutte de doorloopbal bovenhands en de stand was weer gelijk 1-1.

Wisselen en eens kijken wat de andere aanval kan doen. Beide ploegen deden hun uiterste best en er waren aan beide kanten wel kansen om te scoren. Echter het lukte niet om die te benutten en toen was het


RUST


In de 2e helft werden er wissels toegepast en mochten Minte, Lotte, Larissa en Merlijn het proberen. Iedereen ging er weer vol enthousiasme tegenaan. Opeens een foutje van ons met het uitspelen en Apollo onderschepte de bal en kreeg gelijk een kans om te scoren, maar . . . gelukkig voor ons ging deze mis. Maar opeens kregen wij ook zo’n goede kans, na goed samenspel kreeg Lisa een kans, helaas kwam de bal op de rand en rolde er aan de verkeerde kant af. Jammer was dat. En toen werd het 1-2, via een omdraaibal. De kans voor Apollo werd goed benut en nu moesten eerst weer de achterstand wegwerken.


Onze verdediging deed hard zijn best om de zaak dicht te houden en dat lukte aardig, want er kwamen niet zo heel veel kansen voor Apollo en de kansen voor onze aanval begonnen steeds beter te worden. Zo af en toe werd er een wissel toegepast, maar dat kon ik niet bijhouden hoor en het spel was veel belangrijker. Opeens had Isa een kansje bij de korf en zij maakte er 2-2 van. Hartstikke mooi!! Frank moest af en toe ook wel vrije ballen geven en dan iedereen op afstand en snel spelen en aangeven. Maar er kwamen geen doelpunten uit, dit is toch moeilijker dan je denkt. Meestal hebben de ploegen daar een specialist voor, die hier heel goed in is. Maar die heb ik nog niet kunnen ontdekken, van beide ploegen niet.

Maar C1, dat komt vast goed door hier heel veel op te trainen. Heb vertrouwen!!


Wel kregen we meer grip op de wedstrijd en uit een mooie aanval kwam Minte van afstand tot schot en . . . hij zat !! Joepie!! De stand was 3-2, oh als we dat eens konden vasthouden.

Maar helaas, even later scoorde ook Apollo van afstand en was de stand weer gelijk 3-3.

We hadden hierna nog een paar kansjes, maar die gingen er niet in. De grootste kans was via een doorloopbal voor Apollo en jammer genoeg voor ons werd deze keurig benut.

Zo was de stand vlak voor tijd 3-4 en door nog een keer 2 wissels toe te passen om te proberen van afstand nog een doelpunt te maken, probeerden we nog om de stand gelijk te trekken. Maar….. helaas is dat niet gelukt. De speeltijd was voorbij dus floot Frank voor het einde van de wedstrijd.


De eerste wedstrijd zat er op en het was een leuke wedstrijd, met veel enthousiasme en hard werken voor elkaar. Ik vond het leuk.


Veel plezier en succes allemaal met de volgende wedstrijden en ZET EM OP!!!


Rita

156 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by K.V. Furore. Proudly created with Wix.com