• Redactie Furore

Door een FurorebrilFurore B2 - Rapid B2


Ja of nee? Mocht ik nu wel op het veld of niet? Eerst mocht het niet, maar later mocht het wel. Ik ben natuurlijk geen publiek, maar een echte verslaggever ook niet, al schrijf ik tegenwoordig meer verslagen over een Furore-ploeg dan de verslaggever van het Noord Hollands Dagblad.

De vak opstelling was wel bekend, namelijk.: Tristan, Loes (heer), Fenna en Alyssa-Lyn staan bij elkaar in het vak en ook Lente, Yelena, Jikke en Tigo staan bij elkaar. Maar de coaches Eline en Chris hielden dat nog even voor zich omdat ze wilden zien hoe de opstelling van Rapid zou zijn. Rox en Melisa waren de wissels en Melissa was (met krukken) aanwezig om haar ploeg aan te moedigen. Stefan was de scheidsrechter en floot voor de coaches en aanvoerders, ja en toen kwam iedereen op zijn plaats in een vak te staan en kon de wedstrijd beginnen.


Uiteraard begon Furore te spelen in hun aanval en er zat gelijk al flink tempo in. Er werd goed vrijgelopen en prima in de handen geplaatst. Belangrijk was dat er ook goede kansen kwamen om te scoren. Om een gegeven moment kwam Yelena door, de dame van Lente nam over, de bal ging naar Lente en zij schoot mooi de 1-0 in. Prima gespeeld met het hele vak. Rapid in de aanval, maar het lukte ze niet meteen. De verdediging zat goed in elkaar, maar opeens kwam een dame door en er werd foutief verdedigd, waardoor een strafworp werd toegekend. Zij nam hem zelf, wat tegenwoordig een nieuwe regel is, en scoorde netjes 1-1.


Wisselen vak en functie en het spel ging weer verder. Er werd niemand iets cadeau gedaan, want de verdedigingen zat er goed bij en ook bij het spelen naar het andere vak maakten de ploegen het elkaar erg moeilijk. Zodoende werd er ook menige keer een bal onderschept en kon er weer een aanval opgezet worden. Het was leuk om naar te kijken.

Een afstand bal van Fenna en een schot van Alyssa-Lyn belandden op de rand van de korf, jammer, en ook de doorloopbal van Tristan ging niet door de korf. En zo ging het een hele tijd door, zodat we de 1-1 tot aan de rust hielden. Wel was er nog een doorloopbal van Loes, maar deze werd door de scheids afgekeurd wegens verdedigd. Dat was jammer natuurlijk.

Ook Rapid had haar kansen, maar ook hier was de afwerking niet zuiver genoeg. Vlak voor rust had Furore nog een heel goede periode met veel schoten en een prima afvang, zodat de bal lang in de aanval bleef, maar helaas kwam er....NOG GEEN DOELPUNT uit.

RUST

In de tweede helft was Rox (heer) erin gekomen voor Tristan en mocht Rapid natuurlijk uitnemen. Ze begonnen gelijk met een goede aanval en hieruit kwam een doorloopbal, maar die was mis en na de onderschepping dachten wij natuurlijk “dat kan beter”!

Loes snelde haar heer voorbij en legde de goed aangegeven bal er netjes in: 2-1, jippie!

Er was een dame van Rapid die wel snel was, maar ze liep steeds met de bal en dat werd steeds door Stefan afgefloten, zodat wij weer konden aanvallen.


Maar het werd toch 2-2 via een doorloopbal en daarna waren er kansen van Lente en Jikke, maar helaas zat de rand van de korf in de weg. Een bal van Rapid werd goed verdedigd door Rox, maar ook een doelpunt van Lente werd wegens verdedigd afgekeurd. Ja de verdedigingen overheersten wel de wedstrijd vond ik. Er moest hard gewerkt worden om een kans te krijgen. Prima toch!! Melisa wisselde met Yelena en de wedstrijd ging door. Er was nog tijd genoeg om te scoren en opeens wilde het wel heel erg goed lukken. Ondanks de lichte regen, waarbij de bal natuurlijk een beetje glad werd, ging het spel fanatiek verder.

Na de mooie doorloopbal van Melisa 3-2, wisselde Jikke met Tristan en de aanvallen gingen door van ons. We waren in deze periode veel sterker. Tigo schoot van afstand de 4-2 door de mand en even later rondde Loes een doorloopbal af, 5-2. Een ook werd het nog 6-2 omdat Rox een klein kansje bij de paal netjes afrondde. Wat een weelde, maar... Rapid gaf zich niet zomaar gewonnen, want ze gingen in de aanval. Het werd 6-3 via een kansje bij de paal en toen scoorde Tristan een doelpunt, maar helaas werd dit door Stefan afgekeurd.

Yelena kwam erin voor Lente en het spel ging weer verder. Onze aanval probeerde nog een doelpunt te maken, maar de speeltijd schoot al op. Rapid had nog wel een mooi doelpunt via een afstandschot, maar met nog 1 minuut te spelen moet dit toch “kat in ’t bakkie” zijn en dat was het ook, want even later floot Stefan voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd die lang spannend bleef, toen een periode van een sterker Furore, en hierdoor hebben wij wel de overwinning naar ons toe kunnen trekken.

Ik heb een prima en leuke wedstrijd gezien. Chris en Eline, jullie hebben een fijne ploeg waar je nog veel mee kunt bereiken. Op het ogenblik op een 2e plaats in de stand en dat is met nog 1 wedstrijd te spelen te handhaven.

Succes en veel plezier in de laatste wedstrijd.

Rita

158 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven